Aflevering af voks

Aflevering af voks


Voksen skal afleveres på et nærmere aftalt tidspunkt. Tidspunkt aftales mellem bestyrelsen og Bihuset i Tappernøje. Vi holder klubben orienteret på hjemmesiden, i Honningmagasinet samt via mail.

Afleveringsugerne i 2019 er uge 18, 34 og 39. I februar aftaler bestyrelsen med Bihuset, hvilke uger medlemmerne kan aflevere voks i.

Rammer, der afleveres i uge 34, bliver sat på køl i Bihuset og vil blive smeltet sammen med dem i uge 39.

Bemærk det er ikke muligt at aflevere voks i ugerne 35 - 38.Hvordan skal rammerne pakkes?

De rammer skal pakke topliste  mod topliste - se  billede:


Rammerne lægges forskudt lige oven på hinanden (ikke på kryds), således at alle rammer ligger forskudt med bærelisten den samme vej. 20 rammer i 12 x 10 mål er et passende antal i et bundt. Der passer lige til en sort skraldesæk.


Bind en snor stramt om rammerne og sæt et manilamærke på hvorpå der står: "GRAB's Voksklub" dit navn og adresse. Rammerne pakkes i en tæt solid plastsæk. Der lukkes for sækken og sækken kommes ned i endnu en sæk. Bind om den sidste sæk med en snor og sæt endnu et manilamærke på hvorpå der står: "GRAB's Voksklub" dit navn og adresse.


Altså:  Alle rammer skal i to sække og der skal to manilamærker på alle rammer/poser!


Det er vigtigt, at der står "GRAB's Voksklub", navn og adresse på alle poser, da der er andre voksklubber, der afleverer voks til omsmeltning samtidig med os.


Det er en god ide, at lægge en klud med lidt 85% eddikesyre øverst  på rammerne eller nogle grene fra Løvstikke i posen, som forebyggelses mod møl.

Du kan også vælge at lægge tavlerne 48 timer i fryseren inden de lægges i tætte solide plastsække.

Alle tre metoder virker.


Youtube kan du se hvordan Heino i Bihuset forklarer hvordan rammerne skal pakkes.